Gyoza
36 stk.
Mine absolutte favoritt-dumplings, eller gyoza, som de kalles på japansk, er veganske og fylt med spinat eller kål.
Oppskrift: Gulmira Ahmedova
Allergener: gluten
FYLL
500 g fersk spinat og kål
2–3 finhakket løk
2–3 ss olivenolje
4 ss soyasaus
salt og pepper
- Først lager du fyllet.
- Du kan bruke spinat eller kål, eller en blanding.
- Sauter spinat/kål og løk i litt olivenolje og tilsett soyasaus mot slutten
av steketiden.
DEIG
275 g mel
Ca 3,5 dl kokt, varmt vann
- Hell melet i en bakebolle.
- Tilsett vann, litt av gangen, mens du rører.
- Bland inn så mye vann at deigen blir smidig, men ikke klissete.
- Blir den tørr tilsetter du mer.
- Elt deigen forsiktig i ca. 5 minutter på en fjøl, eller rett på benken som du har strødd med mel.
- Dekk deigen med et varmt kjøkkenhåndkle, og la hvile i ca. 30 minutter.
- Elt deigen igjen med litt mel.
- Form den så til en lang rull, 2–3 cm tykk.
- Del i 4 like store deler, som du igjen deler i 8, slik at du totalt har 36 emner.
- Press lett på emnene og rull dem ut til de er ca. 10 cm i diameter.
- Plasser i et håndkle.
- Fordel 2 teskjeer fyll på hvert emne og fold dem sammen som små bager.
- Press endene mot hverandre med fingertuppene.
- Stekes på undersiden i nøytral matolje, og når de er gylne heller du på kokende vann og damper under lokk i noen minutter til vannet er fordampet.
- Ta av lokket og stek et par minutter til – til undersiden har blitt lett sprø.
- Server med soyasaus.
Gulmira Ahmedova deler vegetariske mat- og bakeoppskrifter på sin instablogg @spoonavocadosalt. Hun elsker å teste nye ideer og dele matopplevelser med familie og venner. Gulmira er oppvokst i Sverige, men nå bosatt i Stavanger.