Wok med syltet reddik

4 pers
Foto Nadin Martinuzzi Wok

Reddiker er i sesong, og de setter deilig smak i asiatiske retter. Her sylter vi dem på forhånd, og du får nok til et glass du kan ha i kjøleskapet til senere.

Allergener: ingen

SYLTEDE REDDIKER
1 bunt reddiker
½ dl hvitvinseddik
1 dl sukker
1½ dl vann

  • Kok opp hvitvinseddik, sukker og vann.
  • Kok til sukkeret er løst opp og avkjøl.
  • Rens reddikene og del dem i båter eller skiver.
  • Ha reddikene over i laken og la stå i minimum 30 minutter.
  • Hell i glass med tett lokk og oppbevar i kjøleskapet.

WOK

Grønnsaker etter ønske. Har de spiselige, ville vekstene kommet hos deg? Ha gjerne i en neve skvallerkål i woken, det minner litt om selleri på smak, og passer fint inn i miksen.

1 løk, små båter
3 never hodekål, strimlet noen kvister brokkolini eller brokkoli
2 store gulrøtter, strimlet
2 paprika, strimlet
1 pakke fullkornsnudler (ca. 250 g)

WOKSAUS
3 ss soyasaus
3 ss honning
2 ts fersk ingefær, raspet
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss hvitvinseddik
2 ts sesamfrø

  • Stek hvitløk og ingefær i olje.
  • Hell over i en skål og bland inn soyasaus, honning, hvitvinseddik og sesamfrø.
  • Sett til side.
  • Stek alle grønnsakene i en panne med olje som tåler høy varme.
  • Stek til de får litt farge, men fortsatt er sprø.
  • Tilsett sausen og fullkornsnudlene og bland lett. Ta woken av varmen.
  • Dander med syltede reddiker.

TIPS
Visste du at du kan spise reddikbladene? De kan brukes som andre bladgrønnsaker, og er også supre i pesto.

Flere oppskrifter