Wok med syltet reddik
Reddiker er i sesong, og de setter deilig smak i asiatiske retter. Her sylter vi dem på forhånd, og du får nok til et glass du kan ha i kjøleskapet til senere.
Allergener: ingen
SYLTEDE REDDIKER
1 bunt reddiker
½ dl hvitvinseddik
1 dl sukker
1½ dl vann
- Kok opp hvitvinseddik, sukker og vann.
- Kok til sukkeret er løst opp og avkjøl.
- Rens reddikene og del dem i båter eller skiver.
- Ha reddikene over i laken og la stå i minimum 30 minutter.
- Hell i glass med tett lokk og oppbevar i kjøleskapet.
WOK
Grønnsaker etter ønske. Har de spiselige, ville vekstene kommet hos deg? Ha gjerne i en neve skvallerkål i woken, det minner litt om selleri på smak, og passer fint inn i miksen.
1 løk, små båter
3 never hodekål, strimlet noen kvister brokkolini eller brokkoli
2 store gulrøtter, strimlet
2 paprika, strimlet
1 pakke fullkornsnudler (ca. 250 g)
WOKSAUS
3 ss soyasaus
3 ss honning
2 ts fersk ingefær, raspet
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss hvitvinseddik
2 ts sesamfrø
- Stek hvitløk og ingefær i olje.
- Hell over i en skål og bland inn soyasaus, honning, hvitvinseddik og sesamfrø.
- Sett til side.
- Stek alle grønnsakene i en panne med olje som tåler høy varme.
- Stek til de får litt farge, men fortsatt er sprø.
- Tilsett sausen og fullkornsnudlene og bland lett. Ta woken av varmen.
- Dander med syltede reddiker.
TIPS
Visste du at du kan spise reddikbladene? De kan brukes som andre bladgrønnsaker, og er også supre i pesto.