Kokoskuler

ca. 12 -16 kuler
Kokoskuler

Kokossnadder med litt ekstra agavesirup. Bruk sukrinmelis hvis du liker det, (vi synes det gir en litt "kald" smak), eller vanlig melis.

Sjokoladetrekk
50 g kakaomasse 
25 g kakaosmør 
½ ts vaniljepulver 
1 ss vanlig melis eller sukrinmelis
2 ss agavesirup

  • Smelt kakaomasse og kakao­smør i en glassbolle, langsomt, over vannbad. 
  • Rør inn melis, agave­sirup og vaniljepulver. Bruk en slikkepott.

Kokoskjerne
3 ss kokosfett 
8 ss revet kokos 
3 ss agavesirup 
1 ss vanlig melis eller sukrinmelis
½ ts vaniljepulver

  • Ha alt i en bolle og rør godt. Det er viktig at kokosen er så fersk og ”saftig” som mulig, ellers kan de bli litt tørre. Sett kaldt. 
  • Når massen har stivnet litt kan du forme små kuler som du setter i fryseren. 
  • Når kulene er helt frosne dyp­per du dem i sjokoladen og legger dem tilbake på brettet og setter dem i fryseren igjen. Gjenta prosessen et par ganger for å få et tykt lag med sjokolade. 
  • Ta dem ut av fryseren når de har stivnet og oppbevar dem kjølig. 
  • Du kan bruke samme frem­gangsmetode og i stedet fylle kulene med marsipan.

Flere oppskrifter