Villbakst med kokos

Oyungen Pizza Parma Bodil Gilje Revir

Bodil Gilje fra Revir Oslo drar sjeldent på tur uten vaffeljern, toastjern, wok-panne eller stekepanne i sekken – mat smaker best ute! Her deler hun sin grunnoppskrift på brøddeig som kan brukes til alt fra bålpizza til sjokoladeboller på tur.

DENNE GRUNNOPPSKRIFTEN bruker jeg til å lage rundstykker, pizzabunn, bannock-brød, pinnebrød og sjokoladeboller når jeg er ute på tur. Rundstykkene og pizzabunnen lager jeg som regel i toastjernet over bålet, eller over en gassbrenner. Stekepanna fungerer også fint.

Jeg blander alt det tørre i en brødpose før jeg drar hjemmefra og tar med en til to kartonger med kokosmelk som jeg blander i posen når jeg er ute og skal lage mat. Jeg bruker kokosmasse og -melk fordi deigen og rundstykkene blir fyldigere og bedre enn med vann. Det er også et høyere fettinnhold, som er bra hvis du er på tur og trenger litt ekstra og seig energi. Dessuten er det holdbart om man er ute på tur i et par dager.

Deigen elter jeg ved å klemme på posen utenfra, vann sper jeg på litt og litt etter behov. Så velter jeg deigen ut i panna, og steker på lav til middels varme – helt uten kliss. Hvem sier vel nei takk til bålpizza med kokosbunn, eller grove sjokoladeboller med kokosmasse?

Tekst, oppskrift og foto Bodil Gilje, Revir Oslo

GRUNNOPPSKRIFT PÅ BRØDDEIG

150 g hvetemel
100 g grovt mel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 dl frø, som linfrø, gresskarfrø e.l.
1 dl kokosmasse
150-200 ml kokosmelk

BODIL DOROTHEA GILJE er friluftsentusiast, grafisk designer, produkttester, spaltist, foredragsholder og bushcraft-instruktør som elsker å lage mat ute. Hun formidler turinspirasjon gjennom Instagramprofilen @bodildall. På Revir Oslo er hun den eneste høna i flokken. Tursjappa er en eklektisk liten butikk som driver med kurs, foredrag, temakvelder, bruktmarkeder og eget nettmagasin, i tillegg til å selge turutstyret de liker aller best. Kaffekrok for fiskeskrøner, turtips, røverhistorier og erfaringsutveksling er selvsagt.


Flere oppskrifter