Grillet kveite med purreløk og pinjekjerner

4 pers
Torsk med purrelok og pinjekjerner

Har du ikke prøvd kveite før har du her en mulighet. Det er ernæringsmessig lurt å variere råvarene du bruker.

Oppskrift: Bente Josefsen
Allergener: nøtter

DU TRENGER
800 g kveite uten skinn og bein
4 ss olivenolje
400 g spinat
1 purreløk
70 g pinjekjerner
salt og pepper
8 ss pesto

FREMGANGSMÅTE

  • Forvarm ovnen til 140 grader.
  • Skjær purreløken i runde biter.
  • Del kveiten i porsjonsstykker på ca. 200 gram og krydre dem med salt og pepper.
  • Smelt smør i en stekepanne på høy varme.
  • Legg kveiten i stekepannen, og stek i ca. 1 minutt på den ene siden.
    Legg så stykkene over på et stekebrett og inn i ovnen 3–5 minutter.
  • Mens kveiten stekes i ovnen, stek purreløken i ca. 5 minutter i pannen hvor kveiten ble stekt.
  • Tilsett spinat og pinjekjerner sammen med purreløken. Stek i ca. 1 minutt til spinaten har falt lett sammen.
  • Ta kveiten ut av ovnen og la den hvile.
  • Anrett kveite, spinat, pinjekjerner og purreløk på tallerkener.
  • Topp hver porsjon med 2 ss pesto.
TIPS: Server gjerne med blomkålris og topp med en skive sitron. Du kan også velge annen fisk enn kveite.

Flere oppskrifter