Rødbet- og linsesalat med gulbetehummus
I både Sverige og Danmark er det nå stor utvikling innen dyrking av linser, bønner og erter. Grunnen til at vi tidligere ikke har dyrket linser, er fordi vi mangler en kultur for å bruke dem i maten vår. Vi må ta steget videre og bruke disse bærekraftige proteinkildene oftere.
Allergener: Sesamfrø
Rødbet- og linsesalat
- 4 mellomstore rødbeter
- 100 g linser (gjerne skandinaviske)
- 1 fedd hvitløk med skallet på,lett knust for å smaksette linsene
- en håndfull av dine favoritturter,som koriander eller bladpersille
Dressing
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts honning
- 1 ts chili
- ½ ts spisskummen
- 2 ss sherry- eller rødvinseddik
- 3 ss olivenolje
- salt og pepper
Gulbetehummus
- 200 g gulbete
- 200 g tørkede erter(gjerne skandinaviske)
- 1 ss tahini
- 2 ss sitronsaft
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts spisskummen
- 10 g revet pepperrot
- salt og pepper
→ Ha de gule betene i én kjele og derøde i en annen. Kok betene møre ogla dem kjøle seg ned.
→ Kok linsene sammen med hvitløken i15-20 minutter og la dem kjøle seg ned.
→ Lag dressingen ved å vispe sammen alle ingrediensene. Smak til med saltog pepper, og la dressingen stå oghvile litt.
→ Lag hummus ved å blande alle ingrediensene til en jevn røre, enten i en foodprosessor eller blender. Smaktil med sitronsaft, olje, salt og pepper.
→ Bland sammen rødbeter, linser og dressing. Ha blandingen over på et serveringsfat, topp med favoritturtenedine og server med gulbetehummusog godt surdeigsbrød.