Sild og eggsalat

4 pers
Sild Og Egg

Sild er sunn og god mat. Av og til litt glemt. Spiser vi en "frokost" i Danmark blir vi minnet på alle de gode rettene vi kan lage av sild. Egg er alltid godt til sild. 

røkt, saltet sild, Matjesild eller ansjos
4 skiver grovt rugbrød 
4 egg 
1 dl rømme, ca.  
1 ss Dijonsennep 
1 vårløk, finhakket 
1 middelsstor sjalottløk, finhakket
gressløk, finhakket 
Maldonsalt og pepper

  • Hardkok eggene og finhakk dem når de er kalde. 
  • Rør sammen sennep, rømme, sjalottløk og vårløk og smak til med salt og pepper. Husk at silden er salt, så salt forsiktig. 
  • Vend de hakkete eggene forsiktig inn og strø over litt gressløk. 
  • Rist det grove brødet, ta på litt godt smør mens det er varmt. 
  • Hvis du rører sammen alt bortsett fra eggene dagen før, setter smakene seg og eggesalaten blir mindre rennende.

Flere oppskrifter