Suppe med sellerirot og blomkål
4 pers

En mettende grønnsakssuppe, med garnityr av eple og sprøstekt salvie i brunet smør.
Oppskrift av Julianes Kokebok
600 g blomkål
500 g sellerirot
1 purre (bruk bare det hvite)
2 ts buljongpulver eller 2 buljongterninger
2 kopper melk
ca. 2,5 dl fløte
vann
salt og pepper
GARNITYR
16 store salvieblader
8 ss smør
1 eple og 2 ss smør til smørstekte epler
- Skrell og rens grønnsakene. Del blomkål i små buketter, skrell sellerirot og del i små kuber. Grovhakk purren.
- Ha grønnsakene i ei gryte og ha på vann så det så vidt dekker grønnsakene. Kok til mørt.
- Ha i kjøkkenmaskin sammen med to kopper melk. Kjør til en fin mos.
- Hell suppa tilbake i gryta og hell i kremfløte under omrøring til suppa er godt gjennomvarm.
- Ha i tre store spiseskjeer smør og bland i. Smak evt. til med mer salt eller fløte.
- Til garnityren varmer du først smør. Ha så i salvieblader og varm opp under omrøring til smøret er nøttebrunt og salviebladene sprø. Bruk en skje og ringle olje og sprø salvieblader over hver suppeskål. Server med smørstekte epler: Skrell et litt surt eple og skjær i ½ cm x ½ cm biter. Varm så smør i ei panne. Når det er varmt har du i eplebitene og steker til kantene er brune.