Iselins rotfruktgrateng

4 pers
Rotfruktgrateng Ren Mat Nadin Martinuzzi

Denne smaksrike gratengen kommer fra min studievenninne Iselin. I hverdagen ønsker man seg noe som er raskt å lage, men veldig godt å spise. Her trengs nesten ikke forberedelsestid – men belønningen gjør godt for ganen, og for øyet, særlig om du tilsetter rødbet!

2 pastinakk
800 g jordskokk
1 søtpotet
1 boks kremfløte
(400 g revet parmesan)
fersk timian

(Tilsett gjerne en revet rødbet i tillegg for en rosa touch!)

  • Skiv opp pastinakk, jordskokk og søtpotet i en foodprosessor.
  • Ha i en svær bolle, hell over en boks kremfløte, eller mer om det blir litt tørt.
  • Hakk en neve timian og bland inn sammen med halvparten av parmesanosten. Ha i salt og pepper etter smak.
  • Hell over i ildfast form og putt i forvarmet ovn på 200 grader. Stek i 30-40 minutter.
  • Når det er ti minutter igjen av steketiden, putt masse revet ost på toppen.


Flere oppskrifter