Patatas bravas & to dipper
Poteten fortjener en renessanse, og burde ha plass sammen med andre grønnsaker i våre minst fem om dagen! Ikke nok med at den er billig, har god holdbarhet og er utrolig allsidig, den byr også på anselige mengder vitamin C, kalium og jern. Sunnest er den om den kokes eller råstekes og spises avkjølt, men til helgekosen er det nydelig med stekte potetbåter og dip, som så utmerket kan kombineres med egg og coleslaw.
Allergener: Egg
Du trenger:
- 1 kg kokefaste småpoteter
- 3 ss olivenolje
- 1 ss røkt paprikapulver
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
Del potetene i to og bland dem godt med olje, salt og pepper.
Ha i ildfast form og bak til de er møre, om lag 20-25 minutter. Rør gjerne litt i formen underveis.
Dipp nr. 1
Lag flerbruks-tomatsaus, ha i litt ekstra chili og kjør tomatsausen med stavmikser til den blir jevn og glatt.
Dipp nr. 2
Du trenger:
- 1 egg
- 1 hvitløksfedd, revet
- 1 ts havsalt
- 2 ts dijonsennep
- 1 ss hvitvinseddik
- 3 dl nøytral matolje, f.eks. Helios stekeolje
Fremgangsmåte:
Ha eggeplomme, hvitløk, havsalt, dijonsennep og eddik i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Spe olje mens vispen går, til tykk majones. Smak eventuelt til med mer salt og pepper hvis det trengs.
Du kan også blande ingrediensene i kolben til en stavmikser. Sett mikseren i bunnen av beholderen. Start mikseren og hev den sakte oppover.
Hell over i beholder med lokk og oppbevar i kjøleskap 3-5 dager.