Flerbruks-tomatsaus
Det er noe magisk med aromaen av løk og hvitløk i en panne på komfyren. Begynner du først å lage denne tomatsausen – og gjerne i store porsjoner – vil du finne stadig flere bruksområder. Fra pasta- eller pizzasaus til kyllingretter, ovnsbakt aubergine, en enkel suppe eller shakshouka.
Allergener: Ingen
Du trenger:
- 1 stor gul løk, finhakket
- 2-3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 chili, finhakket
- 1 rød paprika, finhakket
- 3 ss olivenolje
- 400 g hermetiske tomater eller slappe tomater du har til overs
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 1⁄2 ts sukker
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
Hakk løk, hvitløk, chili og paprika. Fres grønnsakene i olje i ca. 5 minutter.
Krydre med spisskummen, paprikapulver, sukker, salt og pepper og fres lett.
Tilsett hermetiske tomater og evt. de slappe tomatene du måtte ha.
La sausen småkoke i 20-25 minutter, til ønsket konsistens. Smak evt. til med mer salt og pepper.
Bruk med en gang eller avkjøl og oppbevar i tett glass i kjøleskap i 2-3 dager.
Flerbruks-tomatsaus blir tomatsuppe
4 porsjoner | Allergener: Melk
Fremgangsmåte:
Tomatsaus kan lett bli tomatsuppe. Tilsett en ekstra boks hermetiske tomater, 2 ss tomatpuré og 4,5 dl grønnsakskraft eller buljong.
Har du kokte grønnsaksrester eller slappe tomater passet det fint i suppen.
For en barnevennlig versjon tilsett 1/2 dl kremfløte.
Kjør gjerne gjennom suppen med stavmikser eller blender til slutt.