Reker, quinoa og bær

4 pers
Reker, quinoa, avokado

Ofte brukes mango i en slik østen-inspirert salat, men vi har mange spesielle bær i Norge som kan erstatte denne utlendingen. Multer, tyttebær, rips, solbær, hyllebær, tindved… Bruk de du vil og la de ligge med litt sukker over seg en stund hvis de er for sure og sære.

250 g quinoa
2 avokado
1 rød løk
3 vårløk
reker
1 neve gressløk
1 neve koriander
1 neve bær
saft og skall av 1 sitron
5 ss god olivenolje
salt

  • Skyll og kok quinoa som anvist på pakken. Du kan godt blande rød og sort for syns skyld. Sett til avkjøling.
  • Del og skjær avokado i terninger, finhakk løk, vårløk og krydderurter og ha det i en salatbolle sammen med de pillete rekene. Bruk så mange du vil – husk å spare på skallet til kraft!
  • Ha den avkjølte quinoaen i bollen, klem over saften av sitronen og riv litt av skallet i. Ha i olivenoljen og noen klyper med godt salt og løft det hele forsiktig sammen med rene fingre eller to skjeer.
  • Pynt med litt ekstra koriander og gressløk på toppen og server med godt brød til.

Flere oppskrifter