Pannestekt flyndre med brokkolisalat

4 porsjoner
Pannestekt Flyndre Med Brokkolisalat2

Er du heldig å få flyndre på kroken, enten i sjøen eller i fiskedisken, er det nydelig å helsteke fisken i panna med skinn og hale. Primus funker også. Det går fort å steke fisken, og de ferdigstekte kan godt ligge mens du steker ferdig de andre – gi dem gjerne en liten svingom i pannen rett før servering. Her har vi brukt rødspette, men det finnes hele 16 ulike flyndrefisk i Norge – velg den du får tak i. Spiser du denne ute, er det lurt å lage brokkolisalaten hjemme. Vi har brukt rømme, men du kan gjerne velge yoghurt for en lettere variant.


4 små rødspetter e.l.

2 brokkoli

4 dl rømme eller yoghurt

1 ½ dl tørkete tranebær eller rosiner

2 små rødløk

1 hvitløksfedd

1 sitron

salt

pepper

alternativt litt mel

olje

smør


  • Skyll brokkoli og skjær i små buketter, vi liker godt å skjære bukettene i skiver. Stilken kan du skjære i halve skiver. Kutt løk og bland brokkoli, løk, tranebær og rømme i en stor bolle. Smak til med en skvis sitron, salt og pepper.
  • Skyll rødspettene og skjær bort finnene. Klapp fisken tørr med litt papir. Ha på salt og pepper, og vend gjerne i mel.
  • Stek i olje og smør på høy varme i pannen, sammen med et knust hvitløksfedd. Det går fort, ett par minutter på hver side er nok.
  • Server med brokkolisalat og en sitronbåt for å skvise over fisken.


Denne oppskriften er laget slik at den egner seg like godt til å lage ute på tur med stormkjøkken som på kjøkkenbenken. God tur og god appetitt!

Flere oppskrifter