Potetdumplings med kjekjøtt

4 porsjoner
POTETDUMPLINGS MED KJEKJOTT REN MAT NR 42

Hvem har sagt at kjøttdeig må være storfe, svin eller kylling? Ikke vi i alle fall. Kje gir nydelig kjøttdeig med god smak som passer perfekt til for eksempel dumplings.

Oppskrift fra kokeboken Rest.

FERMENTERT POTET
1 kg skrellet potet
30 g salt
vann til koking

  • Skrell potetene. Kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet. Knus potetene lett og tilsett saltet. Potetene fermenteres i romtemperatur i et tett glass eller i vakuum i ca. 6 dager. Kan oppbevares i kjøleskap i opptil 3 måneder.

POTETDUMPLINGBASE
500 g fermentert mandelpotet
80 g parmesan
150 g hvetemel

  • Press fermenterte og kokte poteter gjennom en sil, vend inn mel og parmesan, og jobb deigen sammen.

POTETDUMPLING-FYLL
300 g kjøttdeig av kje
7 g røkt paprika
6 hvitløkfedd
1 chili
1 ss soyasaus
en klype kvernet pepper
2 ss smør
litt olje til steking
salt

  • Rens og finhakk hvitløk og chili. Stek kjekjøttdeigen i olje. Bland inn alle ingrediensene. Fyll potetdumplingene.
  • Trekkes med salt i 3-4 minutter før de så pannestekes i smør.

Flere oppskrifter