Hjemmelaget knekkebrød

Hjemmelagde knekkebrød er ganske enkelt å lage – og smaker mye bedre enn de du kjøper i butikken! Det beste av alt? Du kan bruke det du har i tørrvareskuffen – frø, nøtter, gryn – og variere dem i det uendelige. Her får du en god baseoppskrift som du enkelt kan tilpasse etter smak og tilgjengelige ingredienser.
Allergener: Gluten, sesamfrø
Du trenger
2 dl sammalt rug
2 dl havregryn
1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1/2 ts salt
4 dl vann
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene sammen til en jevn røre. La hvile i 10 minutter.
Bre røren utover et bakepapirkledd stekebrett, så tynt som mulig. Bruk gjerne en slikkepott for å få det jevnt.
Forvarm ovnen til 160 C varmluft. Stek knekkebrødene i 10 minutter.
Ta ut brettet og skjær knekkebrødene i ønsket størrelse med en pizzakutter.
Sett brettet tilbake i ovnen og stek i ytterligere 40–50 minutter, eller til knekkebrødene er helt sprø.
Avkjøl på rist.
TIPS: Varier smaken med for eksempel ramsløk, honning eller timian – eller bruk byggryn for en nøtteaktig vri!