Hjemmelaget knekkebrød

En porsjon blir ett stekebrett og cirka 30 knekkebrød
Marte Ostmoe

Hjemmelagde knekkebrød er ganske enkelt å lage – og smaker mye bedre enn de du kjøper i butikken! Det beste av alt? Du kan bruke det du har i tørrvareskuffen – frø, nøtter, gryn – og variere dem i det uendelige. Her får du en god baseoppskrift som du enkelt kan tilpasse etter smak og tilgjengelige ingredienser.

Allergener: Gluten, sesamfrø

Du trenger

  • 2 dl sammalt rug

  • 2 dl havregryn

  • 1 dl solsikkefrø

  • 1 dl linfrø

  • 1 dl sesamfrø

  • 1/2 ts salt

  • 4 dl vann

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen til en jevn røre. La hvile i 10 minutter.

Bre røren utover et bakepapirkledd stekebrett, så tynt som mulig. Bruk gjerne en slikkepott for å få det jevnt.

Forvarm ovnen til 160 C varmluft. Stek knekkebrødene i 10 minutter.

Ta ut brettet og skjær knekkebrødene i ønsket størrelse med en pizzakutter.

Sett brettet tilbake i ovnen og stek i ytterligere 40–50 minutter, eller til knekkebrødene er helt sprø. 

Avkjøl på rist.

TIPS: Varier smaken med for eksempel ramsløk, honning eller timian – eller bruk byggryn for en nøtteaktig vri!

Flere oppskrifter