Sennepssaus
Henriette Schønberg Erken forklarer sennepssaus ganske suverent; "En blanding av sukker, vineddik, olivenolje, fransk sennep og hvit pepper". Og mer er det kanskje ikke å si om den saken? Vel, det er mange oppskrifter på sennepssaus, her er noen:
Sennepssaus 1
4 halvkokte eggeplommer
2 ss dijonsennep
litt sitronsaft eller epleeddik
2 ½ dl mild oliven-, mais- eller solsikkeolje
- Kok eggene litt lengre enn til bløtkokt, avkjøl og skrell dem og ta forsiktig bort den harde hviten.
- Ha eggeplommene i en bolle og visp alt sammen, spe oljen forsiktig i mens du visper.
- Smak til med salt.
Sennepssaus 2
1 dl rømme
1 dl majones
1 ss dijonsennep, fin
1 ss dijonsennep, grov
litt sitronsaft
finhakket dill
- Ha alt i en bolle og visp det sammen.
- Smak til med salt og sitron eller epleeddik og klipp i dill.
Sennepssaus 3
6 ss sennep
1 ts sukker
1 ss eddik
2 ½ dl mild oliven-, mais- eller solsikkeolje
finhakket dill
- Rør alt sammen og smak til med salt og pepper.
- Noen liker hvit pepper, andre foretrekker sort pepper.
Sennepssaus 4
2 ss grov sennep
1-2 ss sukker
2 ss hvitvinseddik
1 eggeplomme
2 dl olje, mais eller solsikke
salt og hvit pepper
finhakket dill
- Rør sammen sennep, sukker, eddik og eggeplommen.
- Hell i oljen under omrøring i en fin stråle.
- Smak til med salt og pepper og finhakk dillen og rør den inn.
Sennepssaus 5
3 ss sennep, sterk
2 ts sukker
1 eggeplomme
2 ss lys vineddik
2 dl olje, mais eller solsikke
finhakket dill
- Rør sennep, sukker, eddik og eggeplomme sammen. Ha i mer sukker hvis du vil ha den søtere.
- Hell i oljen sakte under omrøring og smak til med salt og pepper.
- Finhakk dillen og rør den inn.