Empanadas med to fyll

4 porsjoner
Ren Mat 32 40963 Ukemeny Empanadas

Skal du lage god mat, la deg inspirere av andre: Denne gode paideigen er basert på oppskrift fra Helles Kitchen. Empanadas er fylte småpaier. Lag forskjellig fyll med sesongens grønnsaker! Dette er mat som kan spises i hånden. Ta barna med på matlagingen, og la dem kjevle, legge på fyll, brette og pensle.

Oppskrift: Juliane Josephson/Julianes kokebok

PAIDEIG

700 g hvetemel (du kan gjerne ha i litt grovt mel)
1,5 ts salt
150 g smør, terninger
2,5 ss eplesidereddik
4 egg
ca. 2 dl vann

  • Kutt opp smøret i små biter.
  • Bland mel, salt og smør til det ligner smuler.
  • Bland eddik, egg og vann. Ha væsken i paideigen, kun noen få dråper av gangen.
  • Deigen skal knapt henge sammen. NB! Blander du for mye, mister paideigen den gode konsistensen og blir hard. Hvis du har tid, sett deigkulen kjølig i en time.
  • Lag 30-35 kuler i lik størrelse og kjevle dem ut i tynne, tynne sirkler. De hever i ovnen.
  • Legg paifyllet på den ene delen. Før du bretter over, stryker du litt vann langs kanten slik at empanadaen limes sammen. Press sammen med gaffel for dekorativt trykk og brett små etterfølgende kanter for å differensiere fyllet.
  • Legg empanadaene på et papirkledt stekebrett og pensle med sammenvispet egg.
  • Stek empanadaene i omlag 15 minutter på 220 grader. De skal være gylne. Legg på rist i fem minutter, så beholder de sprøheten.
  • Forslag til to typer fyll får du her.

POTETFYLL

5 poteter
100 g ost
5 ss gressløk, hakket
½ boks rømme
1 ss olje
½ ts urtesalt
1 ts løkpulver
3 ss vann

  • Kok potetene og skjær i terninger. Bland i krydder, ost og de øvrige ingrediensene. Ha tilslutt i 1 ss olje 3 ss vann.

TACOFYLL

1/4 kål
½ løk
1 boks svarte bønner
5 ss soltørkede tomater
2 ss olje
2 ts spisskummen
1 ts salt
1 ts paprikapulver
Litt ost

  • Skjær kål i tynne strimler og stek på høy varme sammen med finhakket løk og soltørket tomat. Bland i paprikapulver og spisskummen.
  • Smak til med salt. Ha tilslutt i ca. 2 ss olje.

Flere oppskrifter