Gresskarsuppe med øl og ost
4 pers
Øl og ost bidrar til rikhet og fylde i denne kraftige og varmende suppen.
Oppskrift av Kari Sommerseth
1 liten hokaido – eller flaskegresskar
2 gulrøtter
4 dl brown ale
150 gram norsk alpeost
2 fedd hvitløk
1 gul løk
½ ts hel sort pepper
½ ts kajennepepper
en kvist timian/rosmarin
2 ts olivenolje
1 ss smør
2 ts honning
2 dl fløte
4 dl kyllingkraft el grønnsakskraft
salt
evt. rømme til servering
- Hul ut gresskaret og bak innholdet i ovnen med olivenolje og salt. Avkjøl.
- Rist de tørre krydderne i tørr panne og mal dem opp i morter. Vask frø og tørk dem i ovnen før du drysser litt av krydderne over.
- Hakk løken og gulrøttene og stek på lav varme til de er blanke. Bland inn kraft, øl, gresskarmassen, hvitløk, timian og honning. Avkjøl og blend til en puré. Varm opp suppen, ha i fløten og la den simre litt på lav varme.
- Ha i revet ost og rør den forsiktig inn før du smaker til med salt og evt. mer kajennepepper.
- Anrett gjerne suppen i gresskaret med litt pisket krem rørt med rømme. Det passer bra å servere en frisk salat og gjerne kylling til for å balansere ut den fyldige suppen.
DRIKKETIPS Suppen passer med syrlig drikke til, for eksempel kombucha. Unngå øl med mye humle, da det vil gjøre at suppen fremstår bitter. Alkoholen i ølet vil forsvinne ved oppvarming, så det går fint å servere denne til de som ikke drikker.