Sommersalat
4 porsjoner
En frisk sommersalat med grillete grønnsaker og spiselige blomster.
Allergener: Nøtter
Du trenger
- 1 liter miks av grønne blader – mizunasalat, pak choi, spinat, solbærskudd, skvallerkål
- 2 ss lynsyltet reddik (se egen oppskrift)
- dressing (se egen oppskrift)
- 1 ss ristede mandler
- Grønnsaker du ønsker å grille – for eksempel: Squash, paprika, gulrot eller romanesco
- Hvitløkblomst eller andre spiseligeblomster som fioler (nøytral smak), blomkarse (sterk peppersmak) sitrontagetes (sitronmak)
- Marinade til grønnsakene (se egen oppskrift)
Marinade
- 1 dl olje
- Urter du liker, som basilikum, persille og timian
- Evt. hvitløk eller vårløk
- Salt og pepper
- La grønnsakene marinere minimumet par timer – gjerne natten over.
Lynsyltet reddik
- 1 dl eddik
- 1 dl vann
- 1 dl rørsukker
- En bunt reddiker
Kutt reddik og legg i et egnet glass, kok resten av ingrediensene opp til sukkeret er oppløst og hell over reddikene, kjøl av på kjøkkenbenken og sett på kjøl. Holder seg fint i 2 uker.
Dressing
- 3dl olje
- 1 dl hvit balsamico
- 1 ss dijon-sennep
- 2 ss fermentert kål(kan sløyfes)
Bland alle ingrediensene sammen i et høyt glass – det du ikke bruker kan holde seg fint på kjøl i opptil 2 uker.
Grill de marinerte grønnsakene og bland sammen med spiselige blomster, dressing og lynsyltede reddiker. Server gjerne retten med hjemmebakt rugbrød eller surdeigsbrød og rødbethummus.