Sommersalat

4 porsjoner
OPPSKRIFTSBILDE Bilde av Grillet gronnsaker som i oppskrift

En frisk sommersalat med grillete grønnsaker og spiselige blomster.

Allergener: Nøtter

Du trenger

  • 1 liter miks av grønne blader – mizunasalat, pak choi, spinat, solbærskudd, skvallerkål
  • 2 ss lynsyltet reddik (se egen oppskrift)
  • dressing (se egen oppskrift)
  • 1 ss ristede mandler
  • Grønnsaker du ønsker å grille – for eksempel: Squash, paprika, gulrot eller romanesco
  • Hvitløkblomst eller andre spiseligeblomster som fioler (nøytral smak), blomkarse (sterk peppersmak) sitrontagetes (sitronmak)
  • Marinade til grønnsakene (se egen oppskrift)

Marinade

  • 1 dl olje
  • Urter du liker, som basilikum, persille og timian
  • Evt. hvitløk eller vårløk
  • Salt og pepper
  • La grønnsakene marinere minimumet par timer – gjerne natten over.

Lynsyltet reddik

  • 1 dl eddik
  • 1 dl vann
  • 1 dl rørsukker
  • En bunt reddiker

Kutt reddik og legg i et egnet glass, kok resten av ingrediensene opp til sukkeret er oppløst og hell over reddikene, kjøl av på kjøkkenbenken og sett på kjøl. Holder seg fint i 2 uker.

Dressing

  • 3dl olje
  • 1 dl hvit balsamico
  • 1 ss dijon-sennep
  • 2 ss fermentert kål(kan sløyfes)

Bland alle ingrediensene sammen i et høyt glass – det du ikke bruker kan holde seg fint på kjøl i opptil 2 uker.

Grill de marinerte grønnsakene og bland sammen med spiselige blomster, dressing og lynsyltede reddiker. Server gjerne retten med hjemmebakt rugbrød eller surdeigsbrød og rødbethummus.

Flere oppskrifter