Quinoa med steinsopp og eple
4 pers
Steinsoppen er folkets favorittsopp. Mange bruker den helst som tilbehør til vilt eller i gryteretter, men den er jo så god i lettere måltider også. Quinoa har en god sammensetning av aminosyrer og gir en akkurat passe metthetsfølelse. Denne salaten balanserer fint mellom sødme, syrlighet og umami. Finner du ikke skjørost, kan du bruke fetaost.
4 dl quinoa
1 l grønnsakskraft eller buljong
DRESSING
½ dl olivenolje
1 dl eplesidereddik
1 ts sennep
2 ts honning
½ ts salt
SALAT
olivenolje eller smør til steking
4 dl steinsopp, skivet
1 ts rosmarin, frisk
2 ss hvitvin
2 fedd hvitløk, finhakket
1 rødt eple, skivet
80 g skjørost
en håndfull pecannøtter
ruccola eller annet grønt
- Kok quinoa, bruk grønnsakskraft istedenfor vann. Sett til side.
- Bland alle ingrediensene til dressingen i et syltetøyglass og rist godt.
- Stek den skivede soppen på middels varme i smør eller olje. Tilsett rosmarin, salt og pepper etter smak.
- Stek i 3-4 minutter og rør om av og til.
- Ha i finhakket hvitløk og hvitvin, og la det godgjøre seg til soppen er myk og har absorbert all væsken, ca. et par minutter.
- Fordel ruccolaen på fire tallerkener, hell på quinoa og sopp. Dryss over skjørost, skivede epler og pekannøtter. Ha over dressingen til slutt.