Stekt sild med sursøte rødbeter

4 pers
Stekt Sild

Fra tid til annen finner du sølvfin og vakker fersk sild i disken, nydelig renset og brettet ut som en vakker sommerfugl. Kjøp den, spis den! Med en god frisk rødbetsalat til er dette supergod og rimelig hverdagskost. (Husk å sette full fart på kjøkkenviften når du steker sild.)

500 g sildefileter
2 ss rugmel
3 ss sesamfrø
salt og pepper
3 rødbeter

DRESSING

5 ss olivenolje
5 ss epleeddik
1 ss honning
1 ss grov, søt sennep
salt og pepper

  • Skrell og riv rødbetene grovt. Rør sammen dressingen og bland rødbetene i denne sammen med finhakkete urter eller spirer. Sett rødbetsalaten til side mens du lager resten.
  • Snu sildefiletene i en blanding av rugmel og sesamfrø, salt og pepper.
  • Smelt rikelig med godt smør i en stekepanne og legg i silden når smøret er blitt nøttebrunt. Skru ned varmen noe, og stek noen minutter på hver side.
  • Server med poteter, stekte eller en potetstappe. 

Flere oppskrifter