Stekt sild med sursøte rødbeter
4 pers
Fra tid til annen finner du sølvfin og vakker fersk sild i disken, nydelig renset og brettet ut som en vakker sommerfugl. Kjøp den, spis den! Med en god frisk rødbetsalat til er dette supergod og rimelig hverdagskost. (Husk å sette full fart på kjøkkenviften når du steker sild.)
500 g sildefileter
2 ss rugmel
3 ss sesamfrø
salt og pepper
3 rødbeter
DRESSING
5 ss olivenolje
5 ss epleeddik
1 ss honning
1 ss grov, søt sennep
salt og pepper
- Skrell og riv rødbetene grovt. Rør sammen dressingen og bland rødbetene i denne sammen med finhakkete urter eller spirer. Sett rødbetsalaten til side mens du lager resten.
- Snu sildefiletene i en blanding av rugmel og sesamfrø, salt og pepper.
- Smelt rikelig med godt smør i en stekepanne og legg i silden når smøret er blitt nøttebrunt. Skru ned varmen noe, og stek noen minutter på hver side.
- Server med poteter, stekte eller en potetstappe.