Fin fisk i form
4 pers
Dette likner det vi nordmenn kaller bacalao, tørrfisk med løk og tomater, men i denne retten er fisken fersk. Bruk gjerne skrei eller lettsprengt torsk. Koker du inn grønnsakene, og så steker fisken i ovn sammen med disse, får du en "karamellisert" og herlig fiskerett. Enkel, sunn og god.
600 g skrei eller torsk
1 gul paprika
1 rød paprika
1 liten fenikkel
1 stor løk
1 hel hvitløk
1 rød chili (hvis barn skal spise, ta mindre)
1 boks tomater
1 boks vann
salat
godt brød
hvitløksmajones
- Hakk/skjær grønnsakene i litt grove skiver eller terninger og ha dem i en dyp panne med en god skvett med olivenolje. Strø over noen klyper havsalt og fres opp dette.
- Slå over en boks med hakkete tomater og vann du skyller ut boksen med. Har du tomater som er litt slitne bruk disse i tillegg. Bruk opp de grønnsakene og de krydderurtene du har som er begynt å bli litt slappe! La det putre minst 20 min, gjerne lenger, og smak til med salt.
- Skjær torsk og sei i biter og legg dem i en ildfast form med litt olje i bunn. Ha over de innkokte grønnsakene.
- Sett formen inn i 180 graders ovn i ca. 20 min.
- Skru av ovnen, sett opp døren og bli sulten av den gode duften mens fisken får hvile seg litt før den serveres.
- Poteter og en grønn salat er godt til, eller en hvitløksmajones og godt brød.