Spicy hønsesuppe med kimchi

4 pers
Hønsesuppe

Her har jeg laget en litt spicy variant av den tradisjonelle «hønsesuppen». Det fine med supper som dette er de lett kan endres etter sesonger og preferanser. Fennikel kan byttes ut med kål, paprika og squash kan tilsettes, eller poteter kan byttes ut med søtpotet eller gresskar. Her kan også kokt ris eller pasta du har til overs fint røres inn før servering. Høne burde også bli en større del av hverdagsmaten. Billig, sunn og den perfekte basen for supper og gryter.

Oppskrift: Malin Gimle Labråten

Allergener: gluten, melk, soya

KRAFT
1 høne
suppegrønnsaker: Jeg brukte 1 løk,
3 fedd hvitløk, 1 selleristang, en bit sellerirot,
1 gulrot, noen grønne purretopper og det ytterste laget av en fennikel
1 laurbærblad
noen pepperkorn
4 tørkede shiitakesopp
2 ss eplesidereddik

  • Skjær løk, fennikel, gulrot, purre og selleri i 2–3 cm store biter.
  • Knus hvitløksfeddene lett under siden på en kniv.
  • Ha hønen i en gryte og hell over kaldt vann.
  • Kok opp en gang, hell ut vannet og fyll på nytt kaldt vann.
  • Resten av kraft-ingrediensene has i gryta med hønen.
  • Hell over kaldt vann til det dekker ingrediensene. Kok på lav varme til hønen
    er mør, dette tar omtrent to timer, og kan gjerne gjøres dagen før du skal lage suppa.

SUPPE
kjøttet av en kokt høne
1 ss tomatpuré
1 ss smør
olivenolje
1 ss hvetemel (kan sløyfes)
ca. 1 liter kraft fra hønen
1 fennikel, finhakket
1 gul løk, finhakket
litt fersk ingefær
1 purre, den hvite delen, skåret i ringer shiitake-soppen fra kraften, skivet
1 liten gulrot i skiver
3 hvitløksfedd, finhakket
3 dl kimchi
2 poteter, i terninger
3 ss crème fraîche
friske urter (gressløk, bladpersille e.l.)
chiliflak
salt og pepper
soyasaus

  • Kjøl ned hønen og fjern kjøttet fra beina.
  • Varm opp olivenolje i en gryte.
  • Stek løk, fennikel, hvitløk og revet ingefær på middels varme i 4–5 minutter.
  • Tilsett tomatpuré, litt salt og nykvernet pepper.
  • Rør inn 1 spiseskje smør og 1 spiseskje hvetemel.
  • La blandingen surre i noen minutter før kraften helles i.
  • Rør inn kimchi.
  • Tilsett potet, gulrot, purre og shiitake.
  • Kok til potetene er møre før hønsekjøttet tilsettes.
  • Ha i mer vann om suppen er tykk.
  • Rør inn crème fraîche og smak til med salt, pepper, og soyasaus.
  • Server med friske urter, chiliflak og mer kimchi om du ønsker det.

Flere oppskrifter