Brusebadboller

Ca. 15 stykker
BRUSEBADBOLLER AURION BAKERI REN MAT NADIN MARTINUZZI

Denne oppskriften er eltefri. En fast deig vil gi tørt resultat, mens en bløt deig gir litt flate, men saftige boller. Er deigen fastere, blir bollene høye, men ikke like saftige. Du trenger ikke å steke opp hele deigen, men sette den i kjøleskapet og bruke den på samme måte i noen dager fremover, perfekte frokoststykker som du kan steke mens du tar deg et brusebad! Oppskriften har vi fått av Aurion Bakeri.

500 g kaldt vann
250 g sammalt spelt
350 g siktet spelt
5 g fersk gjær
1 ts salt
1 ts rørsukker (kan sløyfes)

    • Bland alt sammen til en bløt deig. Ha på lokk eller plast og sett i kjøleskapet over natten eller i minst 6 timer.
    • Ta deigen ut av kjøleskapet og sett små deiger på ei stekeplate med en spiseskje dyppet i kaldt vann. Eventuelt «dyppe» deigen i frø før du setter den på platen.
    • Sett stekeplaten i forvarmet ovn på 230 grader i ca. 25 minutter.

    Flere oppskrifter