Sprø kyllinglår med spicy råkostsalat

4 pers
Malin Gimle Labraten Spro kylling

En lett og god rett med litt spice til kalde måneder! Velg saktevoksende kylling – og helst økologisk. Da unngår du å kjøpe kjøtt fra rasen Ross 308, en rase hvor kyllingene sliter med å bevege seg normalt, og beina kan svikte under vekten. Per i dag brukes ikke Ross 308 av økologiske produsenter i Norge.

Oppskrift: Malin Gimle Labråten

Allergener: egg

KYLLINGLÅR
4 utbeinede kyllinglår med skinn
3 hvitløksfedd
chiliflak
2 ts rennende honning
1 ss sitronsaft
2 ss olivenolje, pluss ekstra til steking
salt og pepper

  • Varm olje i en stekepanne. Hold varmen på et lavt til middels nivå.
  • Dryss litt salt på skinnsiden av kyllinglårene før de plasseres med skinnet ned i panna.
  • Stek kyllinglårene sakte til skinnet er sprøtt, dette tar ca. 10–12 minutter. Ha gjerne et
    delt hvitløksfedd i panna, det gir så god smak.
  • Bland sammen honning, chiliflak, litt olivenolje, sitronsaft og 2 revne hvitløksfedd. Bruk en skje og spre utover kjøttsiden av kyllinglårene før de vendes rundt.
  • La steke i 5–6 minutter til. Steketiden varierer med størrelsen på lårene, så sjekk med en
    liten kniv. La lårene hvile litt. Husk å spare pannevæsken til servering!

SLAW
2 mellomstore gulrøtter
1/2 sellerirot
1/4 lite kålhode
1 fast, syrlig eple
finhakket gressløk og dill (eller andre myke urter du liker)

  • Skjær alle grønnsakene tynt, bruk gjerne en mandolin om du har!
  • Bland sammen med majonesen (ha i litt majones først og la hvile litt, grønnsakene har en
    tendens til å slippe litt væske).
  • Rør inn urtene og smak til med sitronsaft og salt.

GOCHUJANG-MAJONES
1 eggeplomme
1 ts sherryeddik
1 ts dijonsennep
1 dl nøytral olje
gochujang-pasta
1 liten hvitløksfedd, revet
sitronsaft
salt og pepper

  • Pass på at ingrediensene har romtemperatur. Visp sammen eggeplomme, eddik, sennep, litt revet hvitløk og en klype salt i en bolle.
  • Hell sakte oljen i, mens du visper. Majonesen har lettest for å skille seg i starten, så vær forsiktig med å ikke helle i for mye olje for tidlig. Når majonesen er klar smaker du til med gochujang-pasta (mengden kommer an på hvor mye spice du ønsker), sitronsaft og salt.

SYLTEDE SENNEPSFRØ
1/2 dl eplesidereddik
1 dl sukker
1 1/2 dl vann
1 dl sennepsfrø
en klype salt
litt chiliflak
1 ts finhakket fersk estragon

  • Bland sammen eddik, vann og sukker i en liten kasserolle.
  • Kok opp og tilsett sennepsfrøene.
  • Sett ned varmen og la småkoke til frøene er nesten myke (ha i mer vann om nødvendig).
  • Ha i finhakket estragon.
  • Sett til side og smak til med salt og chiliflak.

Flere oppskrifter