Hvit pizza med pinnekjøtt

3-4 pers
Pizza Pinnekjoett

Kanskje måtte du lese overskriften to ganger, men det står altså pinnekjøtt der. Mange av oss sitter med rester i julen, og istedenfor å spise restemat med det samme tilbehøret hver dag, hvorfor ikke prøve en helt ny vri? Både pinnekjøtt og ribbe kan fungere på pizza, her har vi brukt «pulled pinnekjøtt», rett og slett. Bruk det du har i kjøleskapet til fyll. Vi synes den får en ekstra piff av en vellagret ost istedenfor gulost. Kanskje har du edamer til overs? Västerbottenost blir også utmerket.

500 g hvetemel
½-1 pakke tørrgjær
2-4 dl lunkent vann
1 ts salt
2 ss olivenolje

FYLL
200-300 gram renskåret pinnekjøtt
ca. ½ beger Røros-rømme
½ rødløk
2 dl revet ost, gjerne vellagret
rikelig med rosmarin, fersk eller tørket.

  • Ha mel, salt, gjær og lunkent vann i en bakebolle og kjør i en kjøkkenmaskin med eltekrok til deigen er god og smidig, før du hever den på et lunt sted en times tid.
  • Kjevle deigen ut på et smurt bakepapir, og fordel rømme, ost, pinnekjøtt og rødløk. Dryss rosmarin over til slutt.
  • Stek på 225 grader i ca. 17 minutter, eller til bunnen er sprø. Nyt alene eller med en enkel salat.
  • Oppskriften er på en pizza til 3-4 pers, gang gjerne oppskriften opp til flere.

Flere oppskrifter