Hvit bacalao
4 pers
                        
                        
    
                
                                    
                            
    
Klippfisk tar en stund å forberede, men er verdt ventetiden. Her har vi kombinert den med noe av sommerens beste tilbehør; fennikel, dill og en slant hvitvin!
Allergener: melk
DU TRENGER
800 g klippfisk
4 sjalottløk
4 fedd hvitløk
1 chili
2 ss olivenolje til steking
1 gul paprika
1 grønn paprika
1 fennikel
1 dl hvitvin
3 dl kremfløte
600 g kokefaste poteter
150 g grønne oliven
1 sitron
pepper
fersk dill
FREMGANGSMÅTE
- Vann ut klippfisken i to døgn, bytt vann minst to ganger underveis.
 
- Hakk en liten bit av klippfisken i små biter.
 - Skjær sjalottløk i skiver, finsnitt hvitløk og chili. Varm opp olivenolje i
en stekepanne på medium varme og fres løk, hvitløk og chili blankt i noen minutter. - Tilsett hakket klippfisk og stek noen minutter til.
 - Del paprika og fennikel i grove biter og tilsett i pannen, stek noen minutter og hell over hvitvin og kremfløte. 
 - La småkoke i 10 minutter.
 - Skrell og del poteter i tynne skiver og del klippfisken i porsjonsstykker. 
 - Ta frem en ildfast form, legg potetskiver og klippfisk i formen og fordel grønnsaker og saus på toppen. 
 - Dryss over oliven. 
 - Forvarm stekeovnen til 180 grader. 
 - Stek i ca. 1 time til potetene er møre. 
 - Smak til med sitronsaft og pepper og dryss over dill.
 
DRIKKETIPS
Clos Lentiscus holder til i nasjonalparken i Garraf-fjellene i Spania. Perill Blanc Amfora er en eksplosjon av velvære i munnen! Varenr. 12005901, kr 339,90



