Hvit bacalao

4 pers
3 J7 B3373 copy

Klippfisk tar en stund å forberede, men er verdt ventetiden. Her har vi kombinert den med noe av sommerens beste tilbehør; fennikel, dill og en slant hvitvin!

Allergener: melk

DU TRENGER
800 g klippfisk
4 sjalottløk
4 fedd hvitløk
1 chili
2 ss olivenolje til steking
1 gul paprika
1 grønn paprika
1 fennikel
1 dl hvitvin
3 dl kremfløte
600 g kokefaste poteter
150 g grønne oliven
1 sitron
pepper
fersk dill

FREMGANGSMÅTE

  • Vann ut klippfisken i to døgn, bytt vann minst to ganger underveis.
  • Hakk en liten bit av klippfisken i små biter.
  • Skjær sjalottløk i skiver, finsnitt hvitløk og chili. Varm opp olivenolje i
    en stekepanne på medium varme og fres løk, hvitløk og chili blankt i noen minutter.
  • Tilsett hakket klippfisk og stek noen minutter til.
  • Del paprika og fennikel i grove biter og tilsett i pannen, stek noen minutter og hell over hvitvin og kremfløte.
  • La småkoke i 10 minutter.
  • Skrell og del poteter i tynne skiver og del klippfisken i porsjonsstykker.
  • Ta frem en ildfast form, legg potetskiver og klippfisk i formen og fordel grønnsaker og saus på toppen.
  • Dryss over oliven.
  • Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  • Stek i ca. 1 time til potetene er møre.
  • Smak til med sitronsaft og pepper og dryss over dill.

DRIKKETIPS
Clos Lentiscus holder til i nasjonalparken i Garraf-fjellene i Spania. Perill Blanc Amfora er en eksplosjon av velvære i munnen! Varenr. 12005901, kr 339,90

    Flere oppskrifter