Squashburger og nypotetsalat
Cluet til en god burger på squash ligger i å la den raspede squashen renne godt av seg, og finne de riktige smakstilsetningene, i dette tilfellet masse deilig dill, hvitløk og bukkehornsfrø. Ønsker du en brødfri variant, server med litt flaksalt, sitronbåter og nypotetsalat ved siden av.
450 gram squash (ca. to små), grovt revet
1 løk, grovt revet
2 fedd hvitløk, raspet
100 g kikertmel
100 g frosne erter, tint
1 dl dill, finhakket
½ dl plantebasert yoghurtalternativ eller Røros-yoghurt for vegetarisk variant.
1 ts bukkehornsfrø (kan sløyfes)
1 ½ ts salt
pepper etter smak
sitronbåter
- Legg squash, løk, hvitløk og salt i et dørslag og la stå en halvtimes tid. Klem så ut overflødig væske.
- Bland dette med erter, dill, kikertmel, yoghurt, salt, og bukkehornsfrø. Smak til med pepper.
- Forme til burgere, og stek disse gylne med litt olje, de trenger litt tid, så vær tålmodig.
- Server med surdeigsbrød og ketsjup, gjerne fermentert!
POTETSALAT
400 g nypoteter
3 dl feldsalat
1 neve dill, grovt hakket
2 vårløk, finhakket
1 dl sylteagurk, grovhakket
1 dl rømme
1-2 ss olje
2-3 ss sitronsaft
pepper og salt etter smak
- Kok potetene med litt flaksalt i vannet. Avkjøl.
- Bland inn salat, dill, vårløk og sylteagurk.
- Lag dressing av rømme, olje, sitronsaft, salt og pepper, og rør godt sammen før du heller over potetblandingen.