Linse og rabarbra curry - en indiskinspirert gryte

4 porsjoner
Rabarbra 12

Denne gryten både smaker kjempegodt og er kjapp å lage.

Allergener: Stangselleri, melk, evt. også raps-solsikkeolje, koriander
 

Du trenger:

- 350 g rabarbra, kuttet i 1 cm biter
- 2 stenger vårløk, trimmet og skjært i biter
- 1 løk, hakket
- 2 stenger stangselleri, i biter
- 3 fedd hvitløk
- 1 ts spisskummen 
- 1 ts koriander
- 1/4 ts grovt havsalt
- 2 ts paprika
- 1/4 ts gurkemeie
- 150 g røde linser (tørkede)
- 700 ml grønnsakkraft
- 2 ss mørkt brunt sukker
- 2 ss ekstra virgin rapsolje, eller solsikkeolje
- havsalt
- nykvernet sort pepper
- frisk koriander
- ris
- naturell yoghurt 

Varm opp litt olje i en kjele på middels varme. Tilsett hakket løk, purre og selleri, og la det surre under omrøring til grønnsakene er myke og blanke.
Bland alle krydderne sammen med raspet hvitløk, og rør det inn i grønnsaksblandingen. La krydderne frese i ett minutt, slik at smakene får utvikle seg.
Tilsett rabarbra, linser og kraft, og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke i omtrent 30 minutter, til linsene er møre og smakene har satt seg. Smak deretter til med sukker, akkurat nok til å balansere syrligheten fra rabarbraen.
Server med kokt ris, en dæsj naturell yoghurt og et dryss frisk koriander på toppen.

Flere oppskrifter