Bananbrød
1 brød
Norske butikker kaster hele 60 000 bananer hver eneste dag! Tenk så mange av disse som kunne og burde blitt spist. Vi bør ikke være redde for brune flekker – modne bananer er enda søtere og fungerer bra i baking. Neste gang du handler bananer, gå for de ensomme, halvbrune som egner seg utmerket til dette smakfulle bananbrødet. Har du mørk sjokolade i skuffen er det nydelig å tilføye i deigen.
fem overmodne bananer
250 g mandelmel
140 g hvetemel (eller glutenfri melmiks)
250 ml havredrikk
2 toppede ss eplemos
1 ts kanel
1 ts natron
½ ts kardemomme
¼ ts salt
for et søtere brød: 6 dadler
en mørk sjokoladeplate knust i biter (valgfritt)
PYNT
en banan skåret vertikalt i tynne skiver
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Skrell fire bananer og bland med resten av ingrediensene. Kjør i en kjøkkenmaskin med knivblad til du har fått en jevn røre.
- Smør en brødform med kokosolje eller plantemargarin og hell i blandingen. Pynt med bananskiver av den siste bananen.
- Stekes i ca. 60 min. Bruk en stekepinne til å sjekke når den er klar. Avkjøl på rist.