Chana masala

4 porsjoner
Ren Mat Chana Masala

Nyt forsommerens grønnsaker som purre og spinat sammen med aromatiske krydre. Denne proteinbomben er nydelig med basmatiris, men det er også godt å bare dyppe ferskt brød i gryta!

1 ts karri
2 ts paprika, tørket
2 ts spisskummen
2 ts koriander
1 ts chili
1 ts ingefær, tørket
1 tomme ingefær, fersk og raspet
4 hvitløksfedd
½ løk
1 chili, finhakket
1 purre, finhakket
2 bokser hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
2 bokser kikerter
200 g spinat
½ sitron, saften
olivenolje til steking

  • Varm olivenolje i en panne og tilsett alle krydderne. Etter et par minutter begynner duftene å spre seg i rommet, og du kan tilsette purren. Surr den lett før du tilsetter løk, ingefær og hvitløk. Hvis det blir for tørt i pannen kan du ha i litt vann.
  • La frese litt før du har i tomater, tomatpuré, chili, salt og pepper. La putre 15-20 minutter. Tilsett vann om det blir for lite fuktighet.
  • Tilsett kikerter og putre videre noen minutter før du har i spinat til slutt. Når bladene mykner, drar du gryten av pannen og rører inn sitronsaften. Server med ris og en dæsj yoghurt.
DRIKKETIPS Til rike, litt sterke retter med deilig krydder er det godt å nyte friskt og alkoholfritt drikke. Her skåler vi i økologisk ingefærøl fra Ask Brygghus, men også melkebaserte drikker passer fint. I India avsluttes gjerne smaksrike måltider med lassi, en youghurtbasert drikk ofte smakssatt med frukt.


Flere oppskrifter