Hvit fisk med ansjos
4 pers
![Hvit fisk med ansjos](https://www.renmat.no/photos/8_Oppskrifter/_large/hvit-fisk-med-ansjos.jpg)
Ansjos er en underskattet liten fisk. Den egner seg godt ved siden av og sammen med mye annen mat. Som topping på denne retten, er den helt topp!
ca. 800 g hvit fisk, filet uten skinn og bein
- Legg fisken i saltlake, ½ ss havsalt per dl vann, i 30 min før fisken tilberedes, så blir den fastere i fisken.
På toppen
4 ansjosfileter
2 ss smør
ca. 1 dl brødrasp, gjerne tørt brød
½ dl revet parmesan
grovstøtt pepper
- Finhakk eller mos ansjos med en gaffel, og bland med mykt smør, brødrasp og pepper til en jevn blanding.
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Skjær fisken i serveringsstykker, tørk, og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
- Fordel blandingen på toppen av stykkene, og stek dem i ca. 10 minutter, litt avhengig av fisken. Torskefisk trenger mindre tid en f eks kveite, så sjekk dem. Bruk grillen hvis toppen ikke blir brun og sprø.
- Stek brødkrutonger gylne i olje og smør.
- Lag en god salat av grønn salat, rødløk, fennikel, cherrytomater og friske dillkvaster. Gjem noen dusker til pynt.
Dressing
1 eggeplomme
1 ts Dijonsennep
4 ansjosfileter
1 hvitløkfedd
2 dl god olje
2 ss rømme
Kjør eggeplomme, sennep, ansjos og hvitløk med stavmikser eller pisk raskt for hånd til en jevn masse.
Tilsett olje i en tynn stråle under omrøring til det blir majones.
Rør inn rømmen til slutt, og bland dressingen med salaten forsiktig med rene hender eller server den ved siden av.