Neslesuppe

4 pers
Neslesuppe

Når brenneslene begynner å titte opp i vårsola er det tid for å plukke de små, nye skuddene, smekkfulle av næring! Det upopulære ugresset har alltid vært en nødvendig kilde til vitaminer. Ikke en vår uten minst en middag med neslesuppe og egg – og pannekaker til dessert. Finn frem gummihanskene og en saks!

en gryte vel halvfull med nesleskudd
1 l vann
2 dl kyllingbuljong eller annen kraft
1–3 hvitløkfedd
2 dl kremfløte pepper
4 bløtkokte egg
bladpersille

  • Skyll og rens neslen ren under rennende vann i et dørslag. Behold hanskene på, de brenner fremdeles! 
  • Kok opp neslene, hvitløk og noen blader med persille (gjør suppen grønnere) sammen med kraft og vann. Vil du ikke bruke kjøttkraft blir suppen likevel god, du kan eventuelt ha i litt mer hvitløk. La dette putre i ca. 15 min. 
  • Bruk en stavmikser og kjør til jevn. Spe med fløte og kjør noen runder til. Kok opp igjen noen minutter. Smak til med salt og pepper. 
  • Bløtkok eggene, minst ett til hver, ta av skallet forsiktig, og server suppen med bløtkokt egg i hver skål. Du kan også godt bruke litt god olivenolje over ved servering.

Flere oppskrifter