Sjøspagetti med sopp og soyasmør
4 pers
Remmetang (Himanthalia elongata) kalles også sjøspagetti eller havspagetti. Zoe Christiansen fra The Northern Company finner remmetangen på de nordligste holmene ved Træna, der det er høy gjennomstrømning av rent kaldt vann. Du finner den langs hele kysten, om du vil høste selv. Smaken er mild og nøtteaktig, med en sprø tekstur, og Zoe anbefaler den i en wok, med sopp og spinat eller i gryteretter sammen med kjøtt eller fisk.
Oppskrift: Zoe Christiansen
100 g sjøspagetti
250 g sopp etter ønske, fersk, tørr, frossen
2 ss smør
1 ss soyasaus/tamari
- Har du tørr sjøspagetti, start med å bløtlegge den i kaldt vann i 15-30 minutter. Skyll i kaldt vann, og kok på lav varme i 5-10 minutter til tangen er al dente.
- Har du fersk sjøspagetti, blancher i 30 sekunder og legg i iskaldt vann. Skyll noen ganger i kaldt vann.
- Sauter sopp i en stekepanne sammen med 1 ss smør. Når smøret er gyllent, ha i 1 ss smør til, og 1 ss soyasaus.
- Kutt sjøspagettien, og ha i stekepannen sammen med sopp og smør i et par minutter.
- Server med kokt ris, hakket gressløk eller vårløk.
- For å variere kan du også ha i det du har tilgjengelig av grønnsaker, som f.eks.; spinat, grønne bønner og rotgrønnsaker.