Peaches & cream

Porsjoner etter ønske
Kopi av Mindre Frisk Marit Kolby 0324 10130 stort

Oppskrift fra Kokeboka av Marit Kolby og Hanne Fisher. Gjengitt med tillatelse.

Det engelske uttrykket peaches & cream beskriver en situasjon hvor alt er enkelt og deilig. Og en dessert som kun består av frukt og krem, er begge deler. Den opprinnelige varianten er rett og slett hermetisk fersken med pisket krem. Du kan selvsagt bruke andre typer hermetisk frukt, for eksempel plommer. Spør rundt deg om hvem som har plommer til overs om høsten – det er alltid noen – og hermetiser dem selv. Du kan også bruke frisk frukt eller bær.

Allergener: Melk

Du trenger

  • Kremfløte
  • ½ ts sukker per dl fløte (kan sløyfes)
  • Hermetisk eller fersk frukt eller bær

Fremgangsmåte

Hvis du bruker fersk frukt/bær, vask og skjær eventuelt opp i passe biter.

Hermetisk frukt er klar til bruk.

Ha kremfløten i en bolle og pisk til tykk krem. Tilsett sukker i fløten hvis du bruker frukt eller bær som trenger litt mer sødme.

Server bærene eller frukten med en sjenerøs klatt krem.

Flere oppskrifter