Karamellisert kål med tomatsaus
Vil du gi kålen hovedrollen på middagsbordet? Da må du prøve karamellisert kål med tomatsaus og nøtter; varmende, mettende og vidunderlig aromatisk. Server med ris eller pitabrød og frisk salat.
Allergener: ingen
Du trenger:
- 1,2 kg hvitkål
- 1⁄2 dl olivenolje
- ca. 1 ts salt
- 2 ts pepper
- 1 ss harissa
- 3 dl vann
- 1 porsjon flerbrukstomatsaus
- 1 ss tomatpuré
- 2 tomater delt i grove biter, kan sløyfes, men gir fin tekstur til retten
Til servering:
- en neve hakket koriander
- grovhakkede pistasj- eller andre ristede nøtter etter smak
- 3 dl yoghurt eller rømme
Fremgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader.
Skjær kål i tykke båter, la stilken være med så kålen holder formen under steking.
Varm halvparten av oljen i en sautépanne. Stek kålen mørkt gyllen på begge snittsidene i cirka 7 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper, legg til side.
Hell resten av oljen i en panne. Tilsett harissa og tomatpuré. Rør til den begynner å mørkne.
Tilsett tomater i biter og fyll pannen med vann og tomatsaus, smak til med salt og kok opp. Legg de brunede kålbåtene ned i tomatsausen i pannen.
Sett pannen i stekeovnen i cirka 45 minutter, til sausen har tyknet og kålen er mør.
Server med grovhakket koriander, hakkede nøtter og yoghurt.
Server gjerne retten med ris eller pitabrød.