Krydret rødkål

4 pers
Krydet Rødkål

Rødkål med karakter! Passer ypperlig til julemat, men ikke glem at rødkål er godt tilbehør året rundt. Oppbevar den kaldt, da holder den seg lenge.

1 lite rødkålhode
2 ss appelsinmarmelade
1 ss ripsgelé eller solbær syltetøy
2 dl appelsinsaft, gjerne friskpresset
2 dl rødvin
1 dl bringebæreddik
3 nellikspiker
10 pepperkorn
2 ts Dijonsennep
1 ss ketjap manis
2 ss soyasaus
smør, olivenolje
havsalt

  • Finhakk kålen. Har du mandolin, bruk denne eller finhakk med skarp kniv. Tynne fine skiver, som du igjen hakker fint. Mindre biter trenger mindre koking.
  • Støt nellikspiker og pepper i en morter og ha dette i varm jerngryte før du tar i resten.
  • Ha i en klatt smør og en god slump olivenolje og surr rødkålen i dette. Bruk en slikkepott til å røre med.
  • Ha oppi resten av ingrediensene, minus geleen, og la det småputre uten lokk i ca. 1/2 time. Pass på at bitene i appelsinmarmeladen ikke er for store, i så fall hakk dem.
  • Smak til om den er søt/serk/sur nok. Juster med ripsgelé, eddik og salt.
  • Kok opp igjen. Ved å koke den kun 1/2 time blir det litt tyggemotstand i kålen. Det synes vi er godt, men den kan godt kokes mer.

Flere oppskrifter