Rabarbrafromasj

6-8 pers
Rabarbrafromasj

En god gammeldags fromasj er en deilig dessert som kanskje er gått litt av moten. Koker du inn en konsentrert og søt rabarbrasaft får den en syrlig, søt og deilig smak.

3 stilker rabarbra
6 ss sukker 
2 ½ dl vann
3 eggehviter
30 g sukker
4 plater gelatin
4 ss yoghurt
2 dl fløte

  • Start med å koke inn rabarbra i biter med vann og sukker.
  •  Sil fra etter ca. 30 min og mål opp 2 ½ dl av saften. (Resten kan du bruke i kompott eller rabarbrasuppe som du kan lage sammen med det du silte fra.) 
  • Pisk hvitene og sukkeret stivt og sett kaldt.
  • Bløt gelatinen i kaldt vann som anvist på pakken. Varm 1 ss yoghurt og rør ut gelatinen i den. Ta av varmen når gelatinen er helt oppløst. Rør inn resten av yoghurten og avkjølt rabarbrasaft. 
  • Pisk fløten stiv og vend denne forsiktig denne inn i blandingen før du like forsiktig vender inn den stivpiskete marengsen. 
  • Hell fromasjen i en pen bolle og sett den kaldt. Den trenger ca. 3 timer på å bli stiv.

Flere oppskrifter