Fransk løksuppe

4 pers
løksuppe

En favoritt hos Magnus fra Sultne gutter; her er hans
løksuppe med kyllingkraft og hvitvin.

Oppskrift: Magnus Liøkel og Ole Kristian Samuelsen
Allergener: melk

DU TRENGER
6 gule løk
2 hvitløkfedd
1 l kyllingkraft
2 dl hvitvin
1 ss sukker
3 laurbærblader
noen kvaster timian
tørt brød eller baguette
revet sveitserost til topping
salt

FREMGANGSMÅTE

  • Skrell løken og skjær den i tynne skiver.
  • Ha løken i en gryte med godt med olje.
  • Ha i et par klyper salt.
  • La løken steike på middels til svak varme til den er helt mjuk, gyllen og nesten gått i oppløsning.
  • Det tar 20–30 min. Rør innimellom.
  • Ha i finhakka hvitløk og steik videre i et par minutter.
  • Ha i kraft, vin, laurbærblad, sukker og timian.
  • Legg lokk på gryta og la det småputre videre i omtrent 40 minutter.
  • Fjern timian og laurbærblader.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Sett ovnen på 225 grader over- og undervarme.
  • Ha løksuppa over i fire små, ildfaste porsjonsformer.
  • Legg tørt brød på toppen av hver form og ha på et godt lag med ost.
  • Putt formene midt i ovnen.
  • Gratiner til osten bobler og er blitt gyllen.
  • La formene få hvile litt før du spiser.

Flere oppskrifter