Fransk løksuppe
4 pers
En favoritt hos Magnus fra Sultne gutter; her er hans
løksuppe med kyllingkraft og hvitvin.
Oppskrift: Magnus Liøkel og Ole Kristian Samuelsen
Allergener: melk
DU TRENGER
6 gule løk
2 hvitløkfedd
1 l kyllingkraft
2 dl hvitvin
1 ss sukker
3 laurbærblader
noen kvaster timian
tørt brød eller baguette
revet sveitserost til topping
salt
FREMGANGSMÅTE
- Skrell løken og skjær den i tynne skiver.
- Ha løken i en gryte med godt med olje.
- Ha i et par klyper salt.
- La løken steike på middels til svak varme til den er helt mjuk, gyllen og nesten gått i oppløsning.
- Det tar 20–30 min. Rør innimellom.
- Ha i finhakka hvitløk og steik videre i et par minutter.
- Ha i kraft, vin, laurbærblad, sukker og timian.
- Legg lokk på gryta og la det småputre videre i omtrent 40 minutter.
- Fjern timian og laurbærblader.
- Smak til med salt og pepper.
- Sett ovnen på 225 grader over- og undervarme.
- Ha løksuppa over i fire små, ildfaste porsjonsformer.
- Legg tørt brød på toppen av hver form og ha på et godt lag med ost.
- Putt formene midt i ovnen.
- Gratiner til osten bobler og er blitt gyllen.
- La formene få hvile litt før du spiser.