Glutenfritt nøttebrød
Et veldig godt og holdbart brød uten mel, kun med nøtter og frø! Oppskrift av Monica Hellmann.
NØTTEBRØD
100 g gresskarkjerner
100 g solsikkekjerner
100 g mandler
100 g valnøtter
100 g linfrø
100 g sesamfrø
5 egg
1 dl olivenolje
2 ts havsalt
- Sett ovnen på 160 grader.
- Bland alle ingredienser i en bakebolle. Kle en 1-liters brødform med bakepapir og hell deigen i. Stek brødet i ca. 60 minutter.
Tips! Tilsett litt oliven eller tranebær.
Tips! Det er best å bruke hele nøtter og frø slik oppskriften sier. Om du hakker dem opp vil de kunne frigjøre de sunne fettsyrene under stekingen på grunn av den høye temperaturen. De sunne fettsyrene harskner og endrer seg fra sunne til mindre sunne, og kan gi en dårlig smak.
Denne oppskriften er lånt fra «Et glutenfritt kjøkken» (Gyldendal, 2020). Boken har oppskrifter og tips til alt fra gjærbakst, eltefri gjærbakst til Tangzhong-metoden, surdeig, kaker, frokost og småretter. Målet er at leserne skal opprettholde matgleden og knekke koden på hvordan bake glutenfritt. Se også oppskriftene på bokhvetebrød og bærmuffins med crumble. Les et intervju med Monica Hellmann her.