Julianes eltefrie brød
4 porsjoner
Jeg drev en gang et gjestehus med vegetarrestaurant på Sandøya hvor vi bor. Da var dette brødet fast innslag på menyen. Oppskriften har jeg delt utallige ganger for her har du brød som er supergodt, det er eltefritt og fool proof! Server med bønnedip, paprikarømme og basilikumrømme.
Oppskrift av Juliane Josephsen/Julianes Kokebok
700 g hvetemel
300 g emmer
2 håndfuller sesamfrø
2 ts salt
8-9 dl vann
1/6 kube fersk gjær
olivenolje og grovt salt til bakedagen
- La røra stå over natten i kjøleskap. (Deigen kan stå kaldt i flere dager).
- Finn en stor, rund kakeform, og risle over litt olivenolje og grovt salt.
- Ta deigen ut av kjøleskapet og ha den over i kakeformen. La stå på benken i en time før steking.
- Bak på 220 grader i om lag 1 time.