Grønnsakspai
4 pers
Dette er en smakfull grønnsakspai til både hverdag og fest. Bytt ut grønnsakene etter sesongens tilgjengelighet, og du kan få en ny pai etter eget ønske året rundt.
Oppskrift: Maren Ekra Frøhaug
Allergener: melk, gluten, egg
DEIG
3 dl hvetemel
½ dl sammalt hvete
½ dl rug
2 ts bakepulver
100 g smør
8 ss kaldt vann
- Sett gjerne smøret ut på benken dagen før slik at det er mykt til du skal sette i gang med paideigen.
- Bland alt det tørre i paideigen før du smuldrer smøret inn, og kna det sammen med vann til en jevn og fin paideig.
- Fordel deigen i en 24 cm paiform. For å fordele likt kan du kjevle deigen før du har den i formen.
- Husk også å fordele deigen oppover kantene av formen.
- Bruk en gaffel til å prikke deigen.
FYLL
1 brokkoli
4 vårløk
18 små tomater (se an størrelsen)
100 g revet ost
2 hvitløksfedd
en liten neve basilikumblader
3 egg
1 og 1/2 dl fløte
3 ts urtesalt
- Kutt opp grønnsakene og fordel utover paiformen.
- Strø ost over grønnsakene.
- Visp sammen egg og fløte.
- Ha i krydder, hvitløk og opphakket basilikum i eggeblandingen og hell den over grønnsakene i paiformen.
- Stekes på 180 grader midt i ovnen i ca. 45 min.
- Serveres med en grønn salat med sesongens grønne blader, urter og olje.
TIPS
Frys gjerne paien ned i porsjoner, så kan du ha den med i matpakken.