Enkel skjørost

Dette er osten som er sunn, mettende og fattig på fett. Du lager den enkelt hjemme – eller på hytta – derav navnet hytteost. Osten kan gjøres søt og brukes som kakefyll. Som topping på salaten tilsetter du økologiske urter. Eller du lar den være helt naturlig.
Allergener: Melk
Du trenger
- 1 liter kulturmelk
Fremgangsmåte
Ha melka i en stor kjele og varm sakte opp til 45 grader. Melka vil nå skille seg i ost og myse. Melka må varmes opp sakte, man bør helst bruke minst én time. Jo lengre tid du bruker på oppvarmingen, desto bedre blir osten.
Ta kjelen av plata og velt osten over i en sil – gjerne dekket med et osteklede. La mysen renne godt av.
Til info Skjørost minner om cottage cheese slik vi finner den i butikken, men er laget på syrnet melk i stedet for søt melk. Ønsker du en mykere konsistens blander du inn litt pisket kremfløte. Nam!