Rawkake med multer

8-10 pers
Raw Kake Multer

Mange av oss har tradisjon for å spise multekrem enten på julaften eller nyttårsaften. For nesten like mange kan dette være den eneste gangen i året de spiser disse oransje vitaminbombene. De siste årene har vi derfor avansert til multedessert begge høytidskveldene hjemme hos oss. Årets aller siste dessert er en mektig multekake med nøttebunn og smak av pepperkake. Siden kaken i seg selv er «raw» er den kjapp å lage, men den syndige karamellsausen må gjerne småputre på svak varme i en time eller to mens kaken får tid til å «sette seg» i fryseren.

Oppskrift: Kjersti Skar Staarvik

BUNN
3 dl havregryn
3-4 dl mandler eller hasselnøtter
10 dadler uten stein
3 ss mandelsmør
2 ½ ss lønnesirup eller annen valgfri sirup
1 ts kanel
½ ts tørket ingefær
¼ ts nellik
¼ ts muskat
1 ss kokosolje
¼ ts uraffinert salt

FYLL
5 dl bløtlagte, rå cashewnøtter
¼-½ dl sitronjuice
1 dl kokosolje
2 dl kokoskrem
1 ts vaniljeekstrakt
1 dl lønne- eller yaconsirup
4 dl multer, friske eller frosne og tinte

KARAMELLSAUS
½ dl lønnesirup eller honning
1 dl kokossukker
4 dl kokosmelk (ikke lettvariant)
½ ts vaniljepulver 1 klype uraffinert salt
2 ss kokosolje

  • Kvern mandler eller nøtter i en kjøkkenmaskin med knivblad, bland inn de andre ingrediensene og kjør til deigen ligner en ball. Trykk deigen ut i en kakeform og sett kjølig.
  • Kjør alle ingrediensene til fyllet utenom multene i kjøkkenmaskinen, og kjør til det er jevnt og kremet. Rør inn mesteparten av bærene i fyllet, og spre det over bunnen. Sett kjølig igjen.
  • Bland alle ingrediensene til karamellsausen og la simre i en kjele til karamellen får en tyktflytende konsistens, gjerne en time.
  • Dekorer kaken med karamellsaus før servering.

Flere oppskrifter