Vill gulrotkake
En fyldig gulrotkake for både nytelse og metthetsfølelse! Den syrlige ostekremen balanserer sødmen i kaken, og spiselige blomster fra hagen gjør den til bordets naturlige midtpunkt, enten du har midtsommerfest eller hagebryllup.
Allergener: Egg, mel, melk
Du trenger
- 5 dl revne gulrøtter
- 4-5 egg (avhengig av størrelsen)
- 125 g smør
- 200 g sukker, gjerne rårørsukker
- 200 g finmalt, siktet spelt
- 1 ss kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 2-3 ts natron
- revet skall av ½ sitron
Ostekrem
- 300 g ferskost eller kremost naturell, for eksempel fra Rygge meieri
- 3 ss honning
- 1 ts vaniljesukker
- evt. litt revet sitronskall om du har igjen fra kaken
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 160 grader. Smelt smøret og avkjøl. Pisk eggedosis av sukker og egg.
Ha smøret i eggedosisen. Bland øvrige ingredienser forsiktig med eggedosisen.
Vend inn revet gulrot og sitronskall. Tilsett evt. hakkede nøtter, rosiner og annen tørket frukt etter ønske.
Ha i smurt springform 20 cm og stek på nederste rille i ca. 35 min.
Mens kaken avkjøles lager du ostekremen. Honningen blir enklest å blande inn om du mykner den litt i et lunkent vannbad først.
Bland så ingrediensene og smør jevnt utover kaken når den er avkjølt. Pynt så med det du måtte ha av ville vekster og blomster. Forsikre deg om at vekstene du har funnet er spiselige, og dernest at de ikke er for bitre i smaken til å gå sammen med kaken. Vi brukte jordbærblader, korsknapp, ryllik og marikåpe.