Blomsterfocaccia
Om du ikke har testet dine kunstneriske talenter på focacciaen før, så er det på tide! Velg blant aromatiske urter og grønnsaker og gjør brødet til en nytelse både for øyne og gane.
Allergener: melk, egg, gluten
Du trenger
- 8 dl hvetemel
- 4 dl vann, lunkent
- 25 g gjær
- ½ dl olivenolje
- 1 ts salt
- ½ dl olivenolje + 1 dl til form og pensling•1 ts sukker (kan sløyfes)
- ½ ss flaksalt
Smuldre gjæren i en bolle. Hell i litt av vannet og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett resten av vannet, olivenolje, salt og mel, litt etter litt. Arbeid sammen til en ganske løs deig.
Dekk til og la heve i 40-60 min.
Sett ovnen på 250°. Legg bakepapir i en langpanne. Drisle over olivenolje på papiret og hell deigen over.
Drypp også litt olivenolje på deigen og dra den ut i kantene.
Lag små groper med fingrene og dryss over flaksalt.
Etterhev i 20 min. Pynt med ønskede grønnsaker og urter.
Stek midt i ovnen i om lag 20 minutter.