Grønnkålgryte
3-4 porsjoner

Allergener: laktose
Oppskriften har vi fått av Barbro Raen Thomassen.
Du trenger
- 1 ss karri
- 1 ss masala
- 1 ss spisskummen
- 1 ss koriander
- 1 ss fersk ingefær
- 1 ss rapsolje til steking
- 1 chili
- 1 stor løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl vann
- 15 grønnnkålblader
- 1 boks kokosmelk
- salt og pepper
- 1 pakke halloumi eller annen grillost
Fremgangsmåte
Varm oljen i en jerngryte og ha i krydderne, la det surre et minutt eller to.
Tilsett finhakket chili, løk og hvitløk. Og surr videre til løken er myk.
Ha i de hermetiske tomatene.
Rens grønnkålen fri for grove stilker og ha den i gryta. La det småkoke i ca. 20 minutter.
Mos blandingen jevn med stavmikser. Tilsett kokosmelken og smak til med salt. Om sausen blir for tykk, ha i mer vann. Dette er en gryte som tåler å stå lenge og småputre om gjestene ikke er på plass.
Skjær osten i terninger, og ha dem i gryta helt til slutt.
Valgfritt tilbehør: Ris, sprø svartkålchips og syltet gresskar, eventuelt tyttebærsyltetøy eller en god chutney.



