Grønnkålgryte

3-4 porsjoner
Gronnkalgryte Adobe RGB print seks raw 8843 kopi 2

Allergener: laktose

Oppskriften har vi fått av Barbro Raen Thomassen.

Du trenger 

  • 1 ss karri
  • 1 ss masala
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss koriander
  • 1 ss fersk ingefær
  • 1 ss rapsolje til steking
  • 1 chili
  • 1 stor løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl vann
  • 15 grønnnkålblader
  • 1 boks kokosmelk
  • salt og pepper
  • 1 pakke halloumi eller annen grillost

Fremgangsmåte 

Varm oljen i en jerngryte og ha i krydderne, la det surre et minutt eller to. 

Tilsett finhakket chili, løk og hvitløk. Og surr videre til løken er myk. 

Ha i de hermetiske tomatene. 

Rens grønnkålen fri for grove stilker og ha den i gryta. La det småkoke i ca. 20 minutter. 

Mos blandingen jevn med stavmikser. Tilsett kokosmelken og smak til med salt. Om sausen blir for tykk, ha i mer vann. Dette er en gryte som tåler å stå lenge og småputre om gjestene ikke er på plass. 

Skjær osten i terninger, og ha dem i gryta helt til slutt. 

Valgfritt tilbehør: Ris, sprø svartkålchips og syltet gresskar, eventuelt tyttebærsyltetøy eller en god chutney.

Flere oppskrifter