Grønnsaksvafler
De fleste barn elsker flat mat, og vafler er intet unntak. Disse sprø vaflene er sunne nok til å serveres til middag. Grovt mel, havregryn og grønnsaker gjør at vaflene er pakket med energi som gir god metthetsfølelse. Stek dem til de er mørkebrune og avkjøl på en rist. Denne oppskriften på middag og dessert i ett er testet på og godkjent av mange barn. Hjemme hos oss spiser vi først middagsvafler med revet ost, tomat og eventyrpesto, før vi jafser i oss dessertvafler med syltetøy.
Oppskrift: Juliane Josephson/Julianes kokebok
4 dl havregryn
1,5 dl rugmel
1,5 dl hvetemel
4 ss brunt sukker
1 ts kardemomme
½ ts salt
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 stor gulrot, revet
1/3 squash, revet
1 beger rømme
4 dl Farris
4 egg, romtemperert
6 ss nøytral olje
- Bland alt det tørre i en stor bakebolle.
- Riv gulrot og squash grovt, og bland det med det tørre.
- Ha Farris i et desilitermål. Visp sammen med 1 beger rømme, og hell det i røren.
- Visp sammen olje og egg, og hell det i røren.
- La helst røren svelle i en halvtime.
- Stek vaflene til de er godt mørkebrune og la dem avkjøles på en rist. Merk at rug, havre og grønnsaker gjør vaflene tyngre. Det er derfor viktig å steke vaflene til de er godt brune. Da får du en deilig kontrast mellom det sprø ytre og det saftige indre!
- Vaflene smaker herlig med revet ost, tomater i skiver og eventyrpesto. Pisk opp litt rømme med olivenolje. Ha i friskhakkede urter og litt salt. Eller bare spis de sprøe vaflene som de er!
EVENTYRPESTO
1 basilikumplante
3 ss rosmarin
3 ss mynte
2 ss skvallerkål
1 ss sitronsaft
1,5 håndfull parmesan, revet
1 håndfull cashewnøtter, males til grovt mel
1 fedd hvitløk
1 kopp olivenolje
salt
- Finhakk alle urtene i en kjøkkenmaskin sammen med olivenoljen.
- Bland alle ingrediensene sammen og du har ferdig pesto!