Hjemmelaget majones

Majones

Det er ikke vanskelig å lage majones selv, bare pass på at alle ingrediensene har samme temperatur, romtemperatur. Har du en god stavmikser går det på 1-2-3.

2 eggeplommer
4 dl nøytral nolje
1–2 klyper havsalt

Ha egg og salt i et glass– eller plastlitermål som egner seg godt til å lage majones i hvis det ikke følger et eget mikseglass med stavmikseren din. 

Pisk eggeplommene og salt litt før du sper med olje, i dråper til å begynne med, mens mikseren går for fullt. Løft mikseren litt opp og ned mens du pisker. Fortsett med en tynn stråle, ikke tilsett oljen for fort eller i for stor mengde.

Hvis den skiller seg, eller ikke blir stiv i løpet av et par minutter, er det nok fordi egg og olje har hatt ulik temperatur. Prøv igjen. Bruk en eggeplomme og spe med den mislykkete. Det hender det funker. 

Til hvitløkmajones har du et fedd eller to med finhakket hvitløk i eggeplommen før du begynner å spe med olje. Du kan også variere med 1 ss Dijonsennep, som du har i før du sprer med oljen. Smak til med salt.

Flere oppskrifter