Gulrotkake
1 kake
Dette er den perfekte gulrotkake, etter vår smak. Passe fuktig, passe porøs, ikke for tung, men kraftig nok. Og ikke vanskelig å lage.
Oppskrift Sonja Lee4 egg
2 ½ dl rørsukker
2 dl mild olivenolje
270 g økologisk hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
4 ½ dl revet gulrot (ca. 4 normale)
1 neve hakkete valnøtter
- Visp egg og sukker til eggedosis.
- Tilsett vaniljesukker og olje og bland godt.
- Rør forsiktig inn de tørre ingrediensene først, så gulrot og valnøtter.
- Hell røren i en smurt kakeform og stek på 175 grader i ca. 1 time midt i ovnen.
- La kaken bli kald før du påfører glasuren.
100 g ferskost
4 ss mykt smør
350 g melis
1 sitron, saft og skall
- Alt røres sammen og has på toppen av kaken.